VDRS
Voor het Eerst naar de Bios!

Voor het Eerst naar de Bios!

Ik had er al een tijdje naar uitgekeken. Voor de eerste keer met mijn zoontje naar de bioscoop. Ik kan me nog herinneren dat ik voor de eerste keer met mijn vader naar de bioscoop ging, een heel bijzondere ervaring die ik ook blijf koesteren. In 1983, in de nog niet zo heel lang daarvoor geopende blikkenbioscoop in het centrum van Arnhem, speelde “Als je begrijpt wat ik bedoel” met Olivier B. Bommel en Tom Poes in de hoofdrol. Een toen voor mij spannende film waarin de warme en vaderlijke stem van Olivier B. Bommel werd ingesproken door de inmiddels overleden Fred Benavente (Farce Majeur).” Zwelgje…., zwelgjeeee…..”, ik hoor en zie het hem nog roepen. Jarenlang werd de film rond de kerstdagen weer uitgezonden en steeds weer moest ik de film zien. Een echt feel-good moment.

Regen, ideaal Filmweer

Vorige week was het zover, kerstvakantie, regen en dus het ideale moment om onze 4 jarige kleuter mee te nemen naar de bioscoop. Eurocinema in Arnhem (juist ja; de voormalige blikkenbioscoop) werd de locatie en we kozen samen de film uit. De keus viel op de 3D-animatiefilm Wreck-it Ralph. We kregen een kleine en grote 3D-bril mee waarmee we snel meegenomen zouden worden in de wereld van de speelautomaten. Het bleek een uiterst vermakelijke film te zijn waarin de figuren uit de speelautomaten, na het sluiten van de speelhal, tot leven komen. Ralph speelt hierin de hoofdrol.

Ralph, Fix-It-Felix, Sergeant Calhoun en Vanellope von Schweetz

Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde en meedogenloze Sergeant Calhoun uit de first-person shooter game Hero’s Duty. Maar wanneer Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcade wereld te redden voordat het te laat is?

Hoewel ons zoontje het thuis lastig vindt om een lange film helemaal af te kijken, heeft hij nu anderhalf uur lang letterlijk met de mond open op het puntje van de bioscoopstoel gezeten. Opperste concentratie. Op schoot een emmertje popcorn en een zakje Capri. Dat maakte de setting compleet. Ik denk dat we snel nog een keer gaan, ben ook benieuwd of hij al klaar is voor 007….. 😉

Walter Valk

Walter Valk (1974) is de trotse papa van zijn lieve en eigenzinnige zoontje Senne (2008), zijn dappere en “ik-ben-wel-klein-maar-ik-weet-wel-wat-ik-wil” dochtertje Lenthe (2011) en is getrouwd met zijn lieve vrouw Jolanda. Net als de andere Vital-Daddy’s woont hij in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf. In het dagelijks leven is hij met veel plezier werkzaam als Hoofd Calculatie bij KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling, een mooi familiebedrijf met veel dynamiek. In het verleden is hij veel betrokken geweest bij verenigingen en sinds kort is hij als lid van de Raad van Toezicht betrokken bij een kleine zorginstelling in Arnhem.

Het vaderschap is het mooiste wat hem is overkomen, het voegt veel toe aan zijn leven en het levert behalve het fijne samenzijn ook veel reflectie-/leermomenten op. Uiteraard wil hij ook de beste vader van de wereld zijn voor zijn kids, belangrijkste is echter dat hij ziet dat zij lekker in hun vel zitten en dat zij kunnen genieten van de kleine dingen en de tijd die zij als gezin samen doorbrengen. Aan de Work-Life-Balance moet hij nog wel werken, de crisis die de bouwesector raakt zorgt ervoor dat er nog wel eens wat onbalans is. Op de zondagmorgen trekt hij zijn hardloopschoenen aan voor een rondje Schuytgraaf met Vital Daddy Marius. Zijn motto is; “de kracht zit in de éénvoud”, wat op alles van toepassing is of kan zijn.

1 reactie

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!