VDRS
VDRS kaarten

Vaderschap 52 weken in het jaar

Wauw! Vandaag kwam het VDRS kaartspel binnen. 52 kaarten met inspirerende activiteiten, uitspraken, tips en trucs voor vaders. Ik pakte het kaartspel uit en zag meteen dat er 2 informatiekaartjes bij zaten. Dat is gaaf, want dan kan ik er meteen een geven aan een vriend van mij die net vader is geworden zodat ook hij op de hoogte is van de stichting voor betrokken vaderschap. De kaarten zitten in een mooi doorzichtig plastic doosje dat wel tegen een stootje kan. Dit is heel prettig want mijn jongste (14 maanden) heeft het doosje al te pakken gekregen.

 

Samen met mijn Sean (7 jaar) hebben wij het kaartspel uitgepakt en doorgenomen. Natuurlijk niet alle kaartjes want ik houd wel van een verrassing.
De kaarten zitten mooi op volgorde van thema in het doosje. Dit moest natuurlijk anders, want anders is iedere week hetzelfde, Aldus Sean. We zijn gaan schudden (lees: door elkaar husselen en in de lucht gooien). De kaarten zijn inmiddels lekker door elkaar en de tijd is aangebroken om de eerste kaart te trekken en hier deze week extra aandacht aan te besteden. Op deze kaart stond: Ga vandaag eens extra lang stoeien met je kind(eren). Dat hebben we dus gedaan! Aan het eind moest ik zelf even aan het zuurstof want, wat een conditie hebben die kinderen 😉 Sean gaf aan dat hij het erg leuk vond om te doen en hij wilde meteen al de volgende kaart trekken uit de stapel. Het enthousiasme van die jongen spatte ervan af en ik kon meteen zien dat het een goede keuze was om dit spel aan te schaffen. Vanaf nu trekken wij wekelijks samen een speelkaart. Die kaart staat dan centraal.

Voor € 9,95 excl verzendkosten kun je dit kaartspel al kopen bij de stichting voor betrokken vaderschap via de webshop Ik ben enthousiast en bedacht me later dat dit ook een heel gaaf cadeau is voor verjaardagen en feestdagen. Ik ga er een paar bestellen voor de vaders in mijn omgeving.

 

Robin de Jong

Ik ben de enorm trotse vader van Sean (2010) en Rhys (2016). Sinds de geboorte van Sean is mijn leven op zijn kop gezet. Ik heb mijzelf op dat moment voorgenomen een goede balans te vinden tussen werk en privé. Ik denk dat ik de juiste balans heb gevonden!  Ik ben werkzaam bij een gemeente in deeltijd. Ja hoor.... ik ben ambtenaar ;) Maar dat is niet alles.

Bij het kinderdagverblijf en later ook op de basisschool heb ik gemerkt dat er op verschillende manieren over de rol van de ouder, met betrekking tot betrokkenheid op school, wordt gedacht. Dat heeft mij aan het denken gezet en ik ben een eigen bedrijf gestart. Ik werk momenteel voor Actief ouderschap en ben betrokken geweest bij Baby Sensory Almere. Twee ondernemingen die ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Sinds vorig jaar ben ik toegetreden tot het bestuur van VDRS en zijn wij heel hard bezig om van Nederland een VDRland te maken. Ik geef o.a. vanuit de stichting trainingen op het gebied van vaderschap, opvoeding en persoonlijke effectiviteit.

Drie middagen in de week ben ik er om Sean op te halen van school. We doen dan altijd iets leuks. Op de warmere dagen gaan we lekker wandelen in het park of spelen we in de speeltuin. Lekker samen apenkooien! Op de koudere dagen verbouwen we het hele huis tot klimklauterparcours of doen we bordspelletjes... kortom 3 echte 'mannendagen'. Het weekend is voor het gezin en de familie. Verjaardagen, gezinsuitjes, maar ook weer die befaamde speeltuin....

Mijn dagen zijn snel gevuld maar toch probeer ik ook wat tijd voor mezelf in te plannen. Dan ga ik hardlopen of st ik in de Dojo op de mat. Als ik 's avonds nog tijd over heb, lees ik graag de blogs van de VDRS bloggers of duik in de boeken in. Tussendoor volg ik zo af en toe nog wat Netflixseries en kijk in sport op tv.

In de warmere maanden probeer ik altijd een aantal duiken te doen in binnen en buitenland. Niets brengt mij meer tot rust dan lekker tussen de vissen hangen met niets anders dan je eigen gedachten en je buddy.

Voeg reactie toe

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!