VDRS
In het Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum

Sinds een paar jaar zijn wij in het bezit van een museumjaarkaart. Ideaal. We trekken er regelmatig op uit. Met het hele gezin. Meestal op een zondag.  Zaterdag staat in het teken van sport, boodschappen doen en dat soort dingen. Ik vind het leuk om af en toe ook dingen te ondernemen met alleen mijn zoon of dochter. Gewoon, even weg met zijn tweeën. Om niet de aandacht te hoeven delen. Ok, je hebt ook geen last van kinderen die elkaar in de haren vliegen. Het Openluchtmuseum in Arnhem is een prima plek om naartoe te gaan. Dit jaar bestaat het museum 100 jaar. Mijn dochtertje (7 jaar) vindt het daar zo leuk. Het verveelt eigenlijk nooit. Je bent hoofdzakelijk buiten in de bossen en er is van alles te doen. Eigenlijk is het één groot heuvelachtig park vol met bezienswaardigheden. Niet voor niets is het Openluchtmuseum onlangs door Zoover onderscheiden als beste museum. Laat je vooral rondrijden door de oude trams uit o.a. Rotterdam. Mijn dochter  is gek op schaatsen. Ieder jaar, vanaf medio december, is het schaatsen geblazen op de speciaal geprepareerde kunstschaatsbaan. Een prachtig plaatje zo’n schaatsbaan aan de rand van het park. Zeker als het wat kouder is en er (wat) sneeuw ligt.  Als we samen in het Openluchtmuseum zijn kopen we steevast wat snoep in de snoepwinkel aan het Zaanse Plein. Ik koop altijd een krentenbrood bij de bakker aan de overkant. Heerlijk met wat roomboter. Het oogt wellicht wat kneuterig maar op het Zaanse Plein kunnen kinderen spelen met Oud Hollandse vervoermiddelen. Grappig om te zien. Speelmogelijkheden zijn er volop. Bijvoorbeeld in de grote speeltuin waar ook een mooi doolhof naast ligt. Tussen de grote speeltuin en de bierbrouwerij ligt een taverne waar je zeker een eigen gebrouwd biertje moet proberen. Kaasplankje erbij, je dochter een fristi en het feest is compleet. Vergeet ook niet naar het HollandRama te gaan. HollandRama is een soort moderne tijdscapsule. Als we aan het eind hand en hand teruglopen naar de uitgang en mijn dochtertje zegt terloops : “Het was leuk hè papa samen”, dan kan krijg ik altijd weer een brok in mijn keel.

 

 

Jan-Willem Vaartjes

Jan-Willem (1971) is de bevlogen en actieve vader van Merijn (2003) en Isa (2005). Hij werkt als Key Accountmanager bij 365, een landelijk consultancy bedrijf, gespecialiseerd in verzuim, preventie en bevlogenheid. Naast zijn werk is Jan-Willem onder andere actief als scheidsrechter en Jeugdvoorzitter van Arnhemse Boys. Als jaarlijkse hulp-Sinterklaas is hij ongeëvenaard.

Het vaderschap ziet hij al een grote uitdaging en houdt
hem jong van geest. Hij kan enorm genieten van alle avonturen die zijn kinderen beleven en vooral ook van de fantasierijke verhalen die thuis worden verteld. Als het even kan trekt hij er op uit in het weekend. Zijn motto is om de kinderen zoveel mogelijk te laten ervaren. Van musea, dierentuinen en de natuur tot de plaatselijke trots van Arnhem…Vitesse.

Minstens één maal per jaar bivakkeert hij op Terschelling om te genieten van de uitgestrekte stranden. In de winter bedwingt hij de bergen op zijn snowboard. Italië en Spanje zijn zijn favoriete vakantielanden. Voor VitalDaddy is hij onder andere ‘Mister Six Word Story’. Met zijn creativiteit en fantasie kan hij als geen ander een verhaal vertellen

Voeg reactie toe

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!