VDRS

Vaders op School 2017-2018

Op veel basisscholen is de betrokkenheid van vaders relatief laag, zeker afgezet tegen de betrokkenheid van moeders. En dat terwijl er in het basisonderwijs al een tekort is aan mannelijke inbreng. Dit willen wij veranderen via ons project 'Vaders op School'.

Met onze Stichting voor Betrokken Vaderschap (VDRS) heeft als doel om vaders te stimuleren hun vaderrol serieus te nemen, niet alleen in het gezin, maar ook daarbuiten. In dit kader vinden wij het fijn dat moeders zo actief zijn op de scholen, maar zouden we ook graag zien dat meer vaders dit voorbeeld volgen.

Met als achtergrond onze eigen ervaringen, aangevuld met kennis uit de wetenschap hebben we een project ontwikkeld genaamd Vaders op School. Daarbij gaan we uit van de passie en interesses van vaders, die zij vervolgens in contact brengen met de kinderen.

 

We hebben met Vaders op School ontdekt dat als we vaders (inclusief onszelf) daarop aanspreken, er een aantal dingen gebeuren. Onder andere:

  • Vaders willen wel degelijk iets doen op school
  • Kinderen worden er blij van: pappa komt op school of pappa van vriendje/vriendinnetje komt op school
  • Leerkracht leert vaders kennen (drempelverlagend, waardoor vaders ook later meer betrokken zijn)
  • Afwisseling in het lesprogramma

Bekijk de video hieronder voor een impressie van Vaders op School.

Lijkt het u leuk dit ook op uw school te starten?

Neem dan contact op en meld uw school / de school van uw kind aan. Tevens ontvangen wij dan graag de naam van een contactpersoon van de school die wij kunnen instrueren over het project en de eerste stappen.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.