VDRS
Daddy the Caveman: Cavey en zoon gaan Høken

Daddy the Caveman: Cavey en zoon gaan Høken

Omdat zaterdag a.s. het afscheidsconcert van Normaal is plaatsen we deze blog graag nog een keertje…

Voor the newbies onder de Daddies: Daddy the Caveman staat voor de vader die puur is. De vader die wordt gedreven vanuit zijn oergevoel en zo het vaderschap invult. Geen metrosexuele onzin maar oergewoon vaderschap. Geen “papadag” maar 24 uur per dag vader. Geen vluchtgedrag maar dragen van vaderlijke verantwoordelijkheid.

Cavey is puur

Cavey heeft al veel fases doorlopen. Luiers, basisschool, tieners, puberteit, alle stadia zijn doorlopen. Met een dochter van 19 (die bijna het huis uit is) en een zoon van ruim 16 maakt Cavey andere dingen mee dan de meeste bloggende vaders op VitalDaddy. Cavey heeft inmiddels zijn vrijwilligersactiviteiten bij de sportclubs van zijn kinderen beëindigd. Dit geeft hem ruimte om op de troon in zijn cave als al wat grijzende caveman zijn kinderen van adviezen te voorzien. Helpen komt steeds minder voor, adviseren des te meer. Ook hierin is Cavey puur. Ze moeten het zelf uiteindelijk ook leren en dat willen ze ook. Maar nooit zal Cavey de plichten van zijn vaderschap verloochenen. Cavey blijft puur en oer.

Volwassen

Door de ruimte die Cavey krijgt nu zijn kinderen naar volwassenheid groeien, kan hij zich meer richten op zijn oude liefde: Muziek. Al eerder heeft Cavey in zijn blogs de muziek aangehaald. Recent nog schreef hij een blog waarin hij verslag deed van een concertbezoek met zijn zoon aan AC/DC. Ook in zijn muziekkeuzes blijft Cavey puur en oer. En hoe puur en oer is zijn oude liefde Normaal? Als fan van het eerste uur (in 1975 was hij 6) is het natuurlijk ondenkbaar dat Cavey niet bij het grote afscheidsconcert van Normaal in december aanwezig is. Maar Cavey gaat niet alleen! Zijn zoon heeft aangegeven mee te willen naar het Høkersfeest in de Gelredome. Als inmiddels zeer geoefend gitarist houdt ook Cavey jr. van het pure werk. En dus gaan Cavey Sr. en Cavey Jr. in december Høken in de Gelredome. Pure eerlijke muziek, in je eigen (m)oertaal en lekker recht toe recht aan.

luuster-normaal-en-blief-hken

Doorkijk

Cavey heeft geen vaderlijke adviezen over welke luiers te gebruiken, wel of geen vaderschapsverlof, Citotoetsen en schoolkeuzes. Maar hij biedt wel alle daddies met jongere kinderen een venster op de toekomst. Een uitzicht op wat ze te wachten staat: volwassen plezier hebben met je kinderen! Een oergeschenk!

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral communicatieadviseur en merkenbouwer, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 19 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 15, 18 en 19. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht in het verre Oosten terechtgekomen (Twente).

Blogt vanuit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Voeg reactie toe

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!