VDRS
aladins vliegend tapijt

Daddy-Testteam: Review Aladins vliegend tapijt

Met nog 7 weken tot sinterklaas en nog 10 weken tot kerstmis vinden wij het onze taak om spellen te reviewen om de keuze voor jullie makkelijker te maken. Eigenlijk vinden wij het ook gewoon ontzettend leuk! Vorige week heeft onze ruige, behaarde en stoere vader vol testosteron Mario met zijn spruit de Eendjesdans getest voor alle vaders (en moeders). Deze week aan mij de eer om een nieuw spel te testen! Deze vader is fan van Disney films en kon de kans niet voorbij laten gaan om Aladins vliegend tapijt van Goliath te testen.

 

Korte speluitleg

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk schatten op het vliegend tapijt te leggen zonder dat het tapijt valt. Het magische vliegend tapijt heeft ook een gewichtslimiet. Om de beurt legt de speler een schat uit de zak op het tapijt. Diegene die zorgt voor het ineenstorten van het tapijt is de verliezer.

Je koopt het spel en dan…

Is het alleen nog maar een kwestie van uit de plastic verpakking halen en gaan met die banaan! Als je thuis bent, tenminste. Anders zou ik aanraden om eerst naar huis te gaan. Ik verwachtte dat ik eerst het een en ander in elkaar zou moeten zetten, touwtjes moeten vastknopen, stickers moeten plakken… je kent het wel. Maar niets van dit alles! We konden gelijk beginnen. Het enige dat nog gedaan moest worden was de magnetische arm vastklikken in het onderstel, maar dit is geen werk. Mijn ervaring is dat het net iets te lastig is voor een 5 jarige, maar dat is misschien maar goed ook. Het tapijt zit met een klein visdraadje aan het onderstel vast en houdt het tapijt op zijn plaats en voorkomt dat ie omvalt.

Sinds we het spel in huis hebben, hebben we het al 1001 keer gespeeld. Het is een groot succes. Ik hoor jullie denken, maar moet je dan als ouder altijd meedoen? Dat is nou het meest leuke van dit spel. Dat hoeft dus niet. De afgelopen week is het vaker gespeeld door de kinderen dan dat ik erbij ben geweest. Ik mocht zelfs niet eens meer mee doen want “Ik kan het zelf wel doen met mijn vriendjes” aldus mijn 5-jarige. Het opnieuw klaarzetten van het spel is nogal een uitdaging voor de jongste kinderen maar met flink wat oefening is dit uiteindelijk wel te doen.

Motorische ontwikkeling

samen spelen

Naast dat het gewoon een ontzettend leuk spel is, waarvan je nooit weet wanneer het tapijt valt omdat je verschillende moeilijkheidsgraden hebt. Het is ook nog eens goed voor de motoriek, er moeten kleine voorwerpjes uit een zakje gehaald worden zonder te kijken wat je pakt… maar ook, niet geheel onbelangrijk, zonder te voelen wat het is. Er is uiteraard geen 5 jarige die dat niet toch ‘stiekem’ wel doet. Om net dat lichte kevertje of juist de zware schatkist te pakken moeten ze al goed voelen in een zak met allemaal vormen. Dat is stap 1. Vervolgens is het de bedoeling dat ze het voorzichtig op de kleed leggen. Dat klinkt gemakkelijk maar dat verdraaide kleed wil nog wel eens ronddraaien. Timing en voorzichtigheid is essentieel en juist dit vereist voor de jongsten nogal wat oefening en geduld.

Conclusie

Het is een spel dat je snel doorhebt en zelfs na 1001 nachten nog erg leuk is om te doen. Als het na veel oefening te gemakkelijk wordt kun je het draadje inkorten zodat deze verder van de magneet af komt voor een extra uitdaging. Al met al een leuk spel voor kinderen en ouders (tenminste als je nog mee mag doen). Voor mij is het een geslaagde review en ben blij dat ik dit heb mogen (laten) testen.

Aladins vliegend tapijt krijgt van het Daddy-testteam (en dan vooral van de kleuters uit groep 1) een dikke 9.

+Eenvoudig spel
+Kleurrijk
+Stimuleert motorische ontwikkeling
+Uitdagend
+Erg veel lachen tijdens het vallen van het tapijt
+Extra visdraadje

-Lastig voor jongste kinderen om het spel weer klaar te zetten

Wil je dit spel bestellen, dan kan dat via onze partner bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_561fdc537b6bd_selected-products” products=”9200000045493065″ name=”Aladins vliegend tapijt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Robin de Jong

Ik ben de enorm trotse vader van Sean (2010) en Rhys (2016). Sinds de geboorte van Sean is mijn leven op zijn kop gezet. Ik heb mijzelf op dat moment voorgenomen een goede balans te vinden tussen werk en privé. Ik denk dat ik de juiste balans heb gevonden!  Ik ben werkzaam bij een gemeente in deeltijd. Ja hoor.... ik ben ambtenaar ;) Maar dat is niet alles.

Bij het kinderdagverblijf en later ook op de basisschool heb ik gemerkt dat er op verschillende manieren over de rol van de ouder, met betrekking tot betrokkenheid op school, wordt gedacht. Dat heeft mij aan het denken gezet en ik ben een eigen bedrijf gestart. Ik werk momenteel voor Actief ouderschap en ben betrokken geweest bij Baby Sensory Almere. Twee ondernemingen die ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Sinds vorig jaar ben ik toegetreden tot het bestuur van VDRS en zijn wij heel hard bezig om van Nederland een VDRland te maken. Ik geef o.a. vanuit de stichting trainingen op het gebied van vaderschap, opvoeding en persoonlijke effectiviteit.

Drie middagen in de week ben ik er om Sean op te halen van school. We doen dan altijd iets leuks. Op de warmere dagen gaan we lekker wandelen in het park of spelen we in de speeltuin. Lekker samen apenkooien! Op de koudere dagen verbouwen we het hele huis tot klimklauterparcours of doen we bordspelletjes... kortom 3 echte 'mannendagen'. Het weekend is voor het gezin en de familie. Verjaardagen, gezinsuitjes, maar ook weer die befaamde speeltuin....

Mijn dagen zijn snel gevuld maar toch probeer ik ook wat tijd voor mezelf in te plannen. Dan ga ik hardlopen of st ik in de Dojo op de mat. Als ik 's avonds nog tijd over heb, lees ik graag de blogs van de VDRS bloggers of duik in de boeken in. Tussendoor volg ik zo af en toe nog wat Netflixseries en kijk in sport op tv.

In de warmere maanden probeer ik altijd een aantal duiken te doen in binnen en buitenland. Niets brengt mij meer tot rust dan lekker tussen de vissen hangen met niets anders dan je eigen gedachten en je buddy.

1 reactie

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!