VDRS
Carbidschieten: avontuur verzekerd!

Carbidschieten: avontuur verzekerd!

De jaarlijkse verdrijving der boze geesten om het nieuwe jaar okselfris te kunnen starten is een serieuze aangelegenheid. Elk jaar weer opnieuw. Opgeruimd staat netjes. En dus komen de melkbussen weer tevoorschijn, wordt er vakkundig een veilige fakkel gemaakt (een vernuftig ontstekingsmechanisme met behulp van een accu en bougie mag ook) en is een paar kilo carbid ingeslagen bij de plaatselijke smid. Carbidschieten: avontuur verzekerd!

Koeienflatsen

Voorzien van anti decibel maatregelen lagen de kids nog niet eens zo heel lang geleden rustig in de box in de woonkamer terwijl zich buiten een halve veldslag afspeelde. Maar intussen moet de volgende generatie worden opgeleid en zijn ze part of the team. Op z’n minst ook een goed alibi om het kind in de daddy’s weer even te faciliteren. Oude kloffie aan dus. Bril op, oordoppen in (veilig = beter) en HUP de wei in. Pas op voor de koeienflatsen!

KA-BOOM

Heerlijk in de buitenlucht. Binnen geeft zo’n rommel. Carbid in de melkbus, water erbij (niet teveel, niet te weinig), dop er vakkundig op slaan (of een vijfje) met een moker, even gassen, vlam erbij en KA-BOOOOOOOOMMMMMMMM. Als je mazzel hebt. De ene knaller is natuurlijk de ander niet. Story of life. Attentiepunt: bij de voorbereiding is het belangrijk dat het aantal in te kopen kilo’s carbid zich recht evenredig verhoudt tot het te vergaren aantal liters Jagermeister. Het publiek wil ook wat zullen we maar zeggen.

Lichtsignalen

Gisteren is het weer gelukt. Een middag lang plezier voor jong en oud. Overigens, mocht u in het nieuwe jaar toch nog een kwade geest tegenkomen (wat ik me nauwelijks kan voorstellen, maar toch)…….. waarschuw met lichtsignalen en blijf rechts rijden. Hij heeft namelijk op z’n minst een flinke gehoorbeschadiging opgelopen.

 Happy New Year!

Edwin Maalderink

Edwin Maalderink (1975) heeft twee kinderen, Karsten (2003) en Reza (2006), en is getrouwd met Christel. Hij beschouwd zichzelf geenszins als VitalDaddy. Hij is een echte Wannabe. Twee koters…..wat een rijkdom! Maar wat een vragen ook. Wat een klus. En wat een dilemma’s. Het delen van ervaringen is hetgeen Edwin motiveert om bij te dragen aan VitalDaddy.

Naast het vaderschap heeft Edwin een passie voor wielrennen. Als hij even een gaatje heeft zit hij op de fiets, alleen of met maatjes. Ook jonge vaders uiteraard. Hij heeft een carrière opgebouwd in de ziekenhuiswereld als financial. Na een loopbaan van 14 jaar in het UMC St Radboud heeft hij ervoor gekozen om een half jaar gas terug te nemen. Van een drukke baan naar…….full time vader.

Wat een enorme ervaring. En wat een eye-opener!

 

Voeg reactie toe

Volg ons!

We vinden het geweldig als je onze social media bezoekt. Vergeet niet te liken!